Slangvinda / Slangupprullare – Olika exempel

Privatpersoner säger främst slangvinda medan företagare använder ordet slangupprullare. Oavsett handlar det om ett snabbt och enkelt sätt att rulla upp slangen. Nedan beskrivs ett par olika modeller för att beskriva några av de skillnader som finns på dessa.

Fast Freddy – manuell slangvinda

Fast Freddy är en stabil och flyttbar slangvinda som passar för att rulla upp flatslang, kabel eller klassisk slang. Fungerar oavsett om dessa har kopplingar eller inte.
Med handtaget är den enkel att hantera och direkt efter att hoprullning har skett kan den monteras av från ställningen. Det är en stabil ställning som har hjul på sidorna – vilket gör att den kan vickas och lätt rullas till en annan plats.

Speciellt för tryckluft

En slangvinda för tryckluftsslang är specialdesignad för den säkerhet som krävs vid hantering av tryckluft. Det finns de som levereras kompletta med både slang, upphängningsanordning och svängbart väggfäste. Används bland annat i:

  • Garage
  • Bilverkstad
  • Billackeringen
  • Biltvätten

Med automatisk fjädring dras den snabbt och enkelt tillbaka efter användning.

Sato Reels 2400

Sato Reels 2400 är en större modell som kan väljas när behov finns av extra styrka och kvalité. Sato Reels är byggd av en ram av fyra sidor och finns med flera olika storlekar på trumman.
Modellen kan både användas med manuell vev samt med olika slags motoriserade lösningar och fjärrkontroll. Utifrån dess storlek och kraft hittas modellen primärt inom industrier.

AT-M Motordriven

AT-H är manuella och AT-M är motordrivna slangvindor. Det som skiljer dem åt är därmed drivkraft samt storlek på diameter. AT-M är alltså motordriven och används primärt i hamnar, stora tvättstationer samt vid slam- eller fekalie hantering.
Slangarna som hanteras kan vara från en till fyra tum och med ett stabilt chassi monteras den stadigt på plant underlag.

Fjäderdriven Serie ALG Max 21 Bar

Serie ALG är en fjäderdriven och mycket kompakt slangvinda. Utifrån att den är kompakt sparas mycket utrymme och skapar ordning på arbetsplatsen. Den är anpassad till PVC slang och gummislang så som luft och vatten. En ”klassiker” som hittas inom allt från verkstäder till hemmagarage.
OBS – Kom ihåg att kontrollera hur många bar som slangvindan hanterar. Detta brukar nämnas i produktbeskrivningen. Vid osäkerhet finns en fördel att fråga en återförsäljare.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *